Izbira prave plakete za vas

Plakete so odlična vrsta nagrade, saj so elegantne in svečane, a so hkrati lahko tudi ugodne. Poleg teda ponujajo tudi veliko površino, kamor se lahko natisne ves tekst, ter logo vašega društva, podjetja,…

Na izbiro imate različne oblike, velikosti in barve plaket, izbirate pa lahko tudi, kam vam plaketo pritrdimo.

1. Izberite obliko in barvo.

Prvi korak pri izbiri je ta, da glede na vaš okus in glede na to, za kaj boste podelili plaketo, izberete ustrezno barvo ter obliko plakete.

Pri tem imejte v mislih barve vašega logota, če imate npr. logo z veliko sivimi barvami, je verjetno boljša izbira zlata plaketa, saj je mogoče, da se logota na srebrni plaketi ne bo tako dobro videlo.

2. Izberite velikost plakete.

Pri nagradah je najpomembnejše imeti v mislih osebo, ki jo želimo z nagrado razveseliti.

Velikost plakete je odvisna od tega, koliko teksta želimo natisniti nanjo, ne sme izgledati prenatrpana. Če želite lahko dodamo tudi logo, grb, fotografijo, ali drugo grafiko. Te popestrijo izgled, ter se jasno vidi čemu je plaketa namenjena.

Če gre za pomembnejšo nagrado, plaketa ne sme biti premajhna, saj ljudje radi enačimo pomembnost nagrade z njeno velikostjo.

3. Bi radi enostaven ali okrašen okvir plakete?

Ljudje smo si različni, in nekateri imamo radi enostavne vzorce, drugim se zdijo lepši bolj dodelani robovi plaket.

Seveda je lepo, če uravnotežimo vsebino (kar hočemo natisniti na plaketo), z njenim izgledom. Primer – če poleg napisa na plaketo dodamo večjo sliko ali zapleten vzorec, hočemo da izstopa le-ta, in izberemo enostavnejši okrasni rob plakete.

4. Mapa, škatla ali okvir?

Zdaj pa zabavni del, ki bo najbolj povdaril vašo nagrado. Plaketo lahko pritrdimo na različne podlage:

Mape in škatle ponujajo elegantno rešitev. Nagrajenec lahko plaketo spravi, ali pa mapo/škatlo odpre tako, da se plaketa pokaže v najboljši luči. Tako jo lahko ima tudi doma odprto, da se vidi njegove dosežke.

Okvirji so namenjeni temu, da plaketo obesimo na steno, in s tem so elegantne in ne vzamejo dodatnega prostora na naši polici, opazi jih pa vsak, ki stopi v prostor.

Steklena in lesena stojala so podobnih oblik, a iz različnih materialov. Steklene so bolj elegantne, lesena pa ponujamo tako iz lesa kot iz bambusa, za malo bolj “eko” videz.

Za vsako priložnost lahko dobite primerno podlago za plakete.

Še za konec – pri izbiranju podlage za plaketo je pomembno upoštevati obliko plakete, saj okrogle najlepše izgledajo na kvadratni podlagi, pravokotne plakete pa se podajo na pravokotno podlago.

5. Izberite tekst in grafiko.

Še natisnemo, pritrdimo plaketo na podlago, pa je že pripravljena za podelitev.

Pa veselo nagrajevanje! 😉

Dodaj odgovor